Snorkelen

26 januari 2018

Leer de onderwaterwereld ontdekken met snorkelen. Snorkelen is een populaire hobby en tijdverdrijf voor veel mensen. Je hebt om te snorkelen een duikbril en een snorkel nodig, de meesten mensen dragen ook nog zwemvliezen als ze gaan snorkelen.
Je hebt er in principe geen extra kennis voor nodig om te snorkelen behalve dan de kennis hoe je moet zwemmen. Maar als je echt goed wilt leren snorkelen kan je het beste je opgeven voor snorkellessen. Met deze lessen kan je snorkeldiploma’s behalen.Je kan er drie halen, snorkelen 1, 2 en 3.

Door middel van deze lessen leer je technieken waardoor je goed leert snorkelen. Dit kunnen technieken zijn in zwemslagen, hoe je het snelst vooruit komt terwijl je een snorkeluitrusting draagt. Maar ook kunnen dit technieken zijn in onderwater zwemmen en hoe je dat doet met een snorkel op.

Om een snorkeldiploma te behalen moet je wel je zwem-ABC hebben. Snorkelen vereist namelijk nogal wat zwemtechniek. De focus van snorkelen ligt niet meer op zwemslagen maar op onderwater zwemmen en op onder water technieken en opdrachten uitvoeren.