Schoonzwemmen

26 januari 2018

Elegantie en techniek: schoonzwemmen. Een hele verschillende soort van zwemmen, in vergelijking met de andere, is het schoonzwemmen. Hieronder verstaan we synchroonzwemmen en schoonspringen.

Het kenmerk dat het schoonzwemmen anders maakt van de andere soorten zwemmen is de elegantie. Het is niet het doel om zo snel mogelijk te zwemmen. Zelfs niet om bepaalde oefeningen zo snel mogelijk uit te voeren. Het belangrijkste is juist om bepaalde sprongen of figuren zo goed mogelijk uit te voeren. Bij schoonspringen is het de bedoeling om een (serie) sprongen zo goed mogelijk uit te voeren.

In het synchroonzwemmen is het doel om figuren in het water te maken op muziek. Er zijn twee dingen heel erg belangrijk in het schoonzwemmen. Namelijk elegantie en techniek. De techniek is zo belangrijk omdat de sprongen en figuren goed moeten worden uitgevoerd. Het andere dat zeer belangrijk is in het schoonzwemmen is de elegantie. Je kan de oefeningen nog zo goed uitvoeren, het moet er elegant en mooi uit zien. Het leuke aan schoonzwemmen is dat het erg leuk is om ernaar te kijken als publiek naar alle figuren en sprongen.