Zwemles

26 januari 2018

Het leren zwemmen onder een zweminstructeur. Om het zwemmen goed te beheersen gaan veel mensen op leszwemmen. Vooral kinderen worden opgegeven voor zwemles door hun ouders. Maar ook volwassen die nooit hebben leren zwemmen geven zich op.
Bij leszwemmen wordt les gegeven door iemand met de juiste diploma’s en bevoegdheid, hierdoor kunnen de leszwemmers optimaal begeleid worden.

Leszwemmen wordt bijna altijd in een zwembad aangeleerd omdat daar de omstandigheden zelf te bepalen zijn en dat dus makkelijker is voor de leszwemmers.

Bij leszwemmen komen veel dingen aan bod, het eerste dat geleerd wordt is om watergewend te zijn. Eerst moet je namelijk gewend zijn aan water en je er gemakkelijk in voelen voordat je zwemtechnieken kan worden geleerd. Als dit bereikt is wordt gestart met de zwemslagen, meestal begin je met de schoolslag en de rugslag.

Hoe langer je aan leszwemmen doet, hoe meer je leert. De zwemdiploma’s die je haalt met leszwemmen geven je zwemniveau aan.

Een belangrijk hulpmiddel in het leszwemmen zijn drijfmiddelen. Hiermee voelen veel mensen, vooral kinderen, zich veiliger in het water, ook wordt het leren zwemmen hierdoor makkelijker. Met drijfmiddelen zwemmen is namelijk minder vermoeiend.