Zwem accessoires

26 mei 2011

Aanvulling op de standaard zwemuitrusting: accessoires. Behalve zwemkleding kan je tijdens het zwemmen ook gebruik maken van accessoires. De  drie meest voorkomende redenen om gebruik te maken van (zwem)accessoires zijn veiligheid, gezondheid en hygiëne.

Veiligheid

Bij veiligheid horen vooral voorwerpen, die verdrinking bij niet-geoefende zwemmers tegengaan, zoals zwembandjes en drijfkurken.

Gezondheid

In de categorie gezondheid zijn nog meer accessoires te vinden.  Zwemmers met bijvoorbeeld gevoelige ogen kunnen gebruik maken van zwembrillen om irritatie aan de ogen tegen te gaan.

Waterschoenen zijn ook voorwerpen die in deze categorie horen. Sommige zwemplekken hebben namelijk ruwe en rotsige bodems. Je kan zonder waterschoenen hieraan je voeten openhalen. Veel zwemmers gebruiken ook oordopjes omdat ze anders last kunnen krijgen van hun oren.

Hygiëne

Je hebt ook nog de hygiënische categorie, hierin horen badmutsen. Om gebruik te mogen maken van bepaalde zwemplekken kan het opzetten van een badmuts verplicht zien. Sommige mensen vinden het namelijk onhygiënisch om zonder badmuts te zwemmen.