Zwemuitrusting

26 mei 2011

Bedoelt voor een specifieke tak van het zwemmen, de speciale zwemuitrusting. Voor de meeste mensen die gaan zwemmen is zwemkleding en misschien een zwembril genoeg. Wanneer je een specifieke tak van zwemmen gaat uitvoeren heb je al snel een speciale zwemuitrusting nodig.

Denk bijvoorbeeld aan duiken, snorkelen en wedstrijdzwemmen. Voor duiken heb je bijvoorbeeld een speciaal pak nodig, en luchtflessen. Snorkelen zal op zijn beurt weer moeilijk gaan zonder snorkel. Dit zijn allemaal voorbeelden van een speciale uitrusting die je bij zulke zwemactiviteiten nodig hebt.

Wedstrijdzwemmen zou je nog zonder speciale uitrusting kunnen proberen, maar als alle tegenstanders wel snelle pakken hebben, kom jij er zonder een niet erg ver. Duiken en snorkelen zijn op hun beurt wel onmogelijk uit te voeren zonder speciale uitrusting,

Uitrustingen voor zulke zwemactiviteiten zijn niet overal te krijgen, omdat mensen ze niet zo vaak kopen als bijvoorbeeld een bikini of zwembroek. Meestal zijn er speciaalzaken om zulke speciale uitrustingen te kopen. Voordeel is wel, dat omdat de zwemuitrusting zo specifiek is en deze niet overal te krijgen is, dat de kwaliteit van een hoog niveau is.