Tijdschrift voor de watersport liefhebber

1 februari 2018

Waterkampioen is het blad voor de echte watersport liefhebber. In ieder nummer staan uitgebreide artikelen over toeristische vaargebieden, doe-het-zelven aan je boot, tests en overzichten.

In het nummer van augustus 2010 gaat het over:

  • de restauratie van de Brontoliet uit 1905
  • de Nordship 360
  • eilandhoppen in Nederland
  • gebruik van weerinformatie tijdens de CAM-race

Iedere maand publiceren Jan Briek, Arno Beuken, Bert Bosman, Mirjam Busko, Jeff Hollestelle, Jim Post, Danille Berloth, Bertel Kolthof, Ida van Dongen-Arvai, Vincent Zuidema en Sabine van Konijnenburg een nieuwe Waterkampioen. De meeste redactieleden hebben ervaring als zeiler wat wel prettig is voor een zeilblad.

In september 2010 is te vinden in de Waterkampioen::

  • de eerste etappe van de Tijgerhaaitocht naar Boedapest (de Tijgerhaai is de bekende boot van de Waterkampioen die jaren gelden is opgeknapt als project voor het blad)
  • het maken van flush luiken
  • slimme tips voor het najaar.

In ieder nummer staat vast de rubriek In detail waarin ze iedere maand iets anders uit leggen wat een veel gevraagd item is voor watersporters.

Er is ook een site van de Waterkampioen. Daarop gaat het niet alleen maar over het tijdschrift maar ook over het verkopen van boten, nieuw en tweedehands, en hebben ze weerberichten en waterkaarten. Jachtverhuur en evenementen staan er ook op. Zo staat er voor ieder maand een evenementen kalender op. Evenementen als tentoonstellingen, festivallen of verkoopdagen.

Het tijdschrift wordt min of meer gesponsord door ANWB. Daarom is het jaarabonnement voor ANWB-leden goedkoper dan voor de niet-leden. Voor ANWB-leden kost het 77,95 euro (voor niet-leden is het 89,95 euro).

Per jaar krijg je 20 nummers, het tijdschrift komt 2-wekelijks uit.