1. Home
  2. Crossfit
  3. De 5 beste crossfit schoenen van 2022
beste crossfitschoenen

De 5 beste crossfit schoenen van 2022

Crossfit schoenen moeten aan veel verschillende eisen voldoen. Zowel cardio- als krachtoefeningen moeten feilloos worden uitgevoerd en dan is het belangrijk dat je schoenen je hierin ondersteunen. Het laatste wat je wilt is een gladde zool tijdens het squatten, tijdens thrusters, tijdens een power clean of een oncomfortabele schoen wanneer je een sprintje trekt.

Omdat crossfit zo divers is, moet de schoen dit ook zijn. Meestal is hier een speciaal soort schoen voor nodig, aangezien de klassieke sportschoen niet altijd alle behoeften vervullen. Daarom zetten we de 5 beste crossfit schoenen van 2022 op een rij.

Dit zijn volgens ons de beste Crossfit schoenen van 2022:

  1. Reebok Nano X1
  2. Nike Metcon 7
  3. Reebok Legacy lifter
  4. Under Armour TriBase Reign 3
  5. Inov-8 F-Lite G 300

1. Reebok Nano X1

Reebok Nano X1 Vegan Classic White

Reebok Nano X1 Vegan Classic White, Reebok

 

De Nano serie van Reebok staat garant voor kwaliteit – en met de Nano X1 maken ze hun reputatie dubbel en dwars waard. Het is een schoen die zich niet laat limiteren door een soort training, ook buiten crossfit om. Bovendien zijn ze qua gewicht lichter dan de Nike Metcon en kunnen ze prima gebruikt worden voor een stukje hardlopen. Met een brede teenruimte zal de schoen niet snel als beknellend aanvoelen.

De schoen sluit goed om de voet en biedt, vooral in gymzalen, een uitstekende grip. Daar staat tegenover dat de randen de enkels kunnen irriteren als je niet de juiste sokken draagt. Ook voor gewichtheffen zijn ze niet ideaal, hierin biedt de Nike Metcon 7 meer stabiliteit dan de Reebok Nano X1. Maar voor een goede schoen, geschikt voor een grote hoeveelheid activiteiten, zit je bij de Nano X1 goed.

 

2. Nike Metcon 7

Nike React Metcon FlyKnit - Heren Training Sport schoenen Zwart BQ6044-011 - Maat EU 40.5 US 7.5

Nike React Metcon FlyKnit - Heren Training Sport schoenen Zwart BQ6044-011 - Maat EU 40.5 US 7.5, Nike

 

De Nike Metcon 7 heeft een enorme focus op stabiliteit. Welke activiteit je ook in deze schoenen doet, je kunt een optimale stabiliteit en steun verwachten. De weide hiel zorgt ervoor dat je de voeten stevig op de grond kan plaatsen zonder dat deze zomaar gaan glijden. Tijdens krachtoefeningen kun je al je vertrouwen, en gewicht, in de schoen leggen.

Vaak gaat stabiliteit ten koste van veerkracht, maar dat is bij de Metcon 7 niet het geval. Door de react foam van de zolen heb je genoeg veerkracht, terwijl je ook de stabiliteit bewaart. Met de Nike Metcon 7 ga je feilloos over van krachttraining naar cardio en weer terug.

De schoen is het complete plaatje: comfortabel, stabiel en met voldoende grip. Het is daarom een uitstekende keuze voor iedereen die een allround crossfit schoen nodig heeft.

 

3. Reebok Legacy Lifter

Reebok Legacy Lifter Chaussures d'halthérophilie Vrouwen wit 36

Reebok Legacy Lifter Chaussures d'halthérophilie Vrouwen wit 36, Reebok

 

Een thema dat bij alle schoenen terugkomt, is dat ze comfort en stabiliteit combineren en de Reebok Legacy Lifter doet hier niet aan onder. Door de lift van de schoen zijn ze stevig genoeg voor krachttraining. Let op: omdat dit lifters zijn zijn deze niet geschikt voor cardio. Lifters zijn enkel te gebruiken voor krachttraining.

De schoen is ontzettend stijlvol, maar de prijs is vergeleken met andere opties in de lijst wel wat hoger. Dit komt doordat het specialistische schoenen zijn.

4. Under Armour TriBase Reign 3

Ook de Under Armour TriBase Reign 3 weet de combinatie tussen comfort en stabiliteit goed te vinden. De tussenzool is lekker zacht en stevig, en de ook de rest van de schoen volgt dit patroon. Dit zorgt ervoor dat je voeten goed op de plaats worden gehouden met een fijne vulling. De dempende vulling maakt de schoen overigens niet te zwaar.

Het is een schoen die als gegoten zit, waarbij je nooit het idee hebt dat het of te klem, of te ruim is. Dit is een schoen die perfect gebalanceerd is en een comfortabele ondersteuning biedt in verschillende soorten activiteiten.

Ook qua flexibiliteit en grip doet deze schoen het goed. Je hebt niet het idee snel weg te glijden terwijl je ook een grote mate van controle hebt. Zelfs klimmen is geen enkel probleem voor de zolen. Daarnaast is de hiel breed genoeg om ook tijdens het liften voldoende steun te bieden.

5. Inov-8 F-Lite G 300

Inov-8 Trainingschoenen F-lite G 300 Dames Zwart/bruin Maat 42,5

Inov-8 Trainingschoenen F-lite G 300 Dames Zwart/bruin Maat 42,5, Inov-8

 

Als je de grip het belangrijkste aspect van een schoen vindt, kun je stoppen met zoeken. De Inov-8 F-Lite G 300 is gemaakt van grafeen, een van de sterkste zolen die je kunt vinden. Met deze zolen heb je geen probleem om je voeten ergens vast te planten. Snelle bewegingen, touwklimmen en gewichtheffen – de schoen geeft je een optimale grip op iedere ondergrond.

Dankzij het stevige materiaal kan de schoen tegen een stootje. De schoen blijft er lang goed uitzien en gaat jaren mee. Het biedt bovendien enorme stevigheid aan de voeten, waardoor deze niet zomaar van de plaats glijden. Ook in de schoen zelf zal de voet stevig worden ingepakt. En met een ademend materiaal, is de luchtcirculatie van de schoen prima geregeld. Het enige puntje van aandacht is dat de schoen voor langdurig hardlopen niet ideaal is. Maar als het op grip en stabiliteit aankomt, staat de G 300 aan de top.

Waar moet je op letten bij crossfit schoenen?

Er is een variatie aan goede crossfit schoenen te vinden. Dit is maar goed ook, want iedereen heeft een andere voorkeur als het aankomt op schoenen. Over het algemeen bieden de schoenen een combinatie van comfort, flexibiliteit en stabiliteit om alle activiteiten van het crossfit zo goed mogelijk uit te voeren. Hier volgen nog wat aanvullende details om op te letten.

De zool en tussenzool

Een goede zool kan veel grip en stabiliteit bieden. Als dit belangrijk voor je is, kun je hier tijdens je keuze extra aandacht aan geven. Een tussenzool is het gebied tussen de zool en het buitenste van de schoen. Deze heeft als functie dat het impact op kan vangen en verzachten. Tijdens het rennen, springen en korte bewegingen kan dit ervoor zorgen dat er minder belasting komt op de spieren en voorkomt daarmee ongewenste pijn en blessures.

Comfort

Een schoen moet natuurlijk fijn zitten. Zorg ervoor dat niet alleen de lengte, maar ook de breedte van de schoen een perfecte match is met je voeten. Geef de tenen genoeg ruimte om te bewegen, terwijl de hiel stevig op zijn plek blijft staan. Een schoen die geen comfort biedt verhoogt de kans op blaren en zelfs blessures.

De Drop

Het verschil tussen een hardloopschoen en een crossfit schoen is de drop: het hoogteverschil tussen de tenen en de hiel. Bij het hardlopen is dit meestal rond de 8 millimeter, iets dat teveel demping geeft voor crossfit, waar het gemiddelde zo’n 4 millimeter is. Zorg er daarom voor dat de schoen niet alleen voor cardio is, maar ook genoeg stabiliteit voor krachttraining biedt.

Het gewicht

Omdat je veel in beweging bent tijdens het crossfit, is een zware schoen niet ideaal. Zorg er daarom voor dat de schoen licht en flexibel genoeg is om alle activiteiten te doen.

Het Materiaal

Het materiaal van de schoen kan helpen om de schoen te laten ademen. Dit wil zeggen dat er genoeg luchtcirculatie is om de voeten zuurstof te geven. Zeker als je intensief bezig bent wil je dat je voeten niet verstikken. Ook de grip en stevigheid van het materiaal kan een doorslaggevende factor zijn, zeker als je vaak aan krachtoefeningen doet.

Al deze componenten vormen samen de beste crossfit schoenen. Dit is uiteraard op jouw behoeften af te stellen; de beste crossfit schoenen zijn immers degenen die je helpen je doelen zo goed mogelijk te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Vorig bericht
Beste hardloopschoenen van 2022
Volgend bericht
Beste springtouw van 2022

Andere informatie over Crossfit

Recente artikelen

Menu