1. Home
  2. Tennis
  3. Wat is een forehand?
Forehand

Wat is een forehand?

Een forehand is een belangrijke beweging binnen het tennis. Echter hebben sommige tennissers hier veel moeite mee. Om je techniek te verbeteren, hebben we diverse tips en tricks voor je opgesomd.  Zo kun jij aan de slag om een betere forehand te krijgen en je aanvalsspel flink te verbeteren.

Zorg voor de juiste greep

Eigenlijk zijn er drie manieren om een tennisracket vast te houden bij een forehand. De meest populaire is wel de semi-western greep. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe deze techniek werkt.

Andere manieren zijn de eastern greep (oostelijke greep) en de western greep. Deze komt echter weinig voor en is een uitzondering.

Positioneer je goed op de baan

Het liefste sta je na elke slag in het midden van de baan. Dit is een perfecte positie voor de forehand. Probeer een open voetpositie te houden en zorg ervoor dat je spieren niet verkrampt zijn. Hoe meer ontspannen je bent, hoe beter je kunt slaan. Zorg er ook voor dat je knieën licht gebogen zijn. Als de bal naar je toekomt kun je ook een split step maken, zodat je een perfecte positie kunt aannemen.

Zwaai door en swing met gevoel

Zoals hierboven al beschreven staat, is het belangrijk om een ontspannen houding aan te nemen. Controleer je eigen beweging en ga dus niet te wild met je racket zwaaien. Dit heeft een averechts effect. Probeer dus eens om langzaam te bal te slaan, zo heb je meer contact met de bal. Sla de bal met gevoel en denk niet te veel na. Zo sla jij de perfecte forehand bal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Vorig bericht
De ondergrond van een tennisbaan
Volgend bericht
Wat is een climaxloop?

Deze tennisartikelen bevelen wij aan

Andere informatie over Tennis

Recente artikelen

Menu