1. Home
  2. Tennis
  3. Overgrip bij tennis: Hoe werkt het?
Overgrip

Overgrip bij tennis: Hoe werkt het?

Als je op zoek bent naar een tennisracket is grip erg belangrijk. Je wilt immers de bal zo goed mogelijk raken en daar is goede grip voor nodig. Echter zijn er verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je een basisgrip, maar ook een overgrip. Wij leggen hier uit wat een overgrip is en waarom je ervoor kunt kiezen.

Wat is overgrip?

Om te weten wat een overgrip is, is het belangrijk om te weten dat een overgrip nooit zonder de basis grip gebruikt kan worden. De basisgrip is altijd nodig bij een tennisracket. Overgrip kan over de basisgrip heen gewikkeld worden en zorgt dus voor extra grip. Dit is vooral handig als je snel van grip wilt wijzigen. Je haalt dan gemakkelijk de overgrip van je racket af, waardoor je snel kunt wisselen.

Belangrijke kenmerken van overgrip

Om te weten welke overgrip je nodig hebt, is het goed om te weten dat er verschillende kenmerken belangrijk zijn:

  • Comfort van de grip

Vind je comfort van je overgrip belangrijk zodat je gemakkelijk met je racket slaat? Kies dan voor een gladde grip die het zweet goed absorbeert.

  • Absorptie van de grip

Er zijn soorten overgrip die speciale gaten hebben. Deze kunnen zweet beter absorberen.

  • Stroefheid van de grip

Ben je op zoek naar een wat stevigere en stroevere grip? Kies dan een overgrip met een ruw oppervlak. Zo zul je zien dat het racket een stuk beter in je handen zit, zelfs als je veel zweet.

  • Grootte van de gripmaat

Let erop dat er verschillende soorten overgrip bestaan. Weet je jouw gripmaat niet precies? Meet dit dan door de afstand te meten van het topje van je middelvinger tot het begin van je pols.

Kies je overgrip altijd op gevoel! Zelf weet je het beste wat je fijn vindt aan een grip. Hou je meer van een stroeve grip, of juist van een gladde grip? Denk hier over na voordat je een overgrip gaat aanschaffen.

Vorig bericht
Hawk-eye bij tennis: wat is het?
Volgend bericht
Wat is een dubbelspel?

Deze tennisartikelen bevelen wij aan

Andere informatie over Tennis

Recente artikelen

Menu