1. Home
 2. Voeding
 3. Wat is het appel ei dieet?
Wat is het appel ei dieet?

Wat is het appel ei dieet?

Het appel ei dieet is een dieet waar je voornamelijk appel en ei eet. Het doel van het appel ei dieet is om 5 tot 10 kilo af te vallen in 5 dagen. Dit maakt het een crash dieet. Het is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. De resultaten zullen verschillen per persoon. Het dieet zal voornamelijk bestaan uit appels en eiwit van eieren.

Het eten van appels en eieren is geen gebalanceerd en volwaardig voedingspatroon. Omdat je lichaam te weinig voedingsstoffen en energie binnenkrijgt, bestaat het risico op een tekort aan belangrijke voedingsstoffen.

Het spierweefsel wordt ook afgebroken in plaats van vetweefsel. Dit wil je natuurlijk voorkomen, omdat spiermassa goed is voor de vetverbranding. Tijdens het dieet zal je voornamelijk vocht verliezen, want het is niet mogelijk om in zo’n korte tijd vetmassa te verliezen. Het dieet leert je ook geen gezonde levensstijl aan.

Wat zijn de voordelen aan het appel ei dieet?

 • Je kunt erg snel, veel afvallen.
 • Het is een kortdurend dieet. Het dieet duurt meestal niet langer dan een week. Wil je dit dieet langer dan ene week volgen? Dit wordt ernstig afgeraden. Je mist dan te veel belangrijke voedingstoffen waardoor dit schadelijk kan zijn voor je lichaam.
 • Bij dit dieet bestaat het eten voornamelijk uit een appel en een ei, wat de kosten heel laag houdt. De normale prijzen van een normaal dieet liggen een stuk hoger. Voor een normaal dieet moet je gevarieerd eten en veel groente binnenkrijgen.
 • Het allergrootste voordeel is het gemak waarmee je kunt beginnen. Het is niet een ingewikkeld dieet, het is dus niet noodzakelijk om veel onderzoek te doen naar wat je wel en niet mag eten.

Wat zijn de nadelen van het appel ei dieet?

 • Als je dit dieet volgt, val je snel veel kilo’s af. Dit is alleen maar van korte duur. Dit wordt ook wel het Jojo-effect genoemd.
 • Je krijgt weinig voedingstoffen binnen
 • Je hebt minder energie
 • Je raakt spiermassa kwijt
 • Door het tekort aan voedingsstoffen kan het zijn dat spierweefsel sneller afbreekt. Dit is uiteraard per persoon verschillend.
 • Je eet vrijwel alleen een appel en een ei, waardoor je last kan krijgen van een hongergevoel
 • Het is een moeilijk dieet om vol te houden
 • Je leert niet gezonder te leven

Kun je sporten tijdens het appel ei dieet?

Sporten wordt tijdens het dieet sterk afgeraden. Doordat er geen gezond eetpatroon wordt aangeleerd, is de kans erg groot dat alle verloren kilo’s er zo weer bij komen. Het appel ei dieet is dus geen verantwoorde manier van afvallen en brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee.

Zo mis je belangrijke vetten en vet oplosbare vitamines (A, D, E, K). Je krijgt dus weinig niet-oplosbare vezels binnen. Toch spreekt het mensen aan, omdat het dieet maar van korte duur is. Er wordt alleen wel sterk aangeraden om dit niet te doen, en op een gezonde manier af te vallen door te werken aan een gezond eetpatroon. Minimaal 2 liter water, goed bewegen en goed gevarieerd eten, is een stuk beter! Een gezond eetpatroon is niet schadelijk voor je gezondheid.

Mocht je het toch willen doen, dan is het handig dat je eerst in overleg gaat met je huisarts. Wat ook een optie is, is om contact te zoeken met een diëtist. Die weet precies wat het beste voor je is.

Hoelang duurt het appel ei dieet?

Het appel ei dieet heeft niet een vaste looptijd. Wel wordt aangeraden om het niet te lang te doen. Vaak krijg je te weinig voedingstoffen binnen. Dit kan zorgen voor een afbraak van spierweefsel. Dit is zeker niet goed. Meestal wordt 5 dagen aangehouden.

Je kunt in een paar dagen 5 tot 10 kilo kwijtraken. Maar of dat goed is? Te weinig voedingstoffen binnenkrijgen, is in ieder geval niet goed. En het is onmogelijk om in een paar dagen vetmassa te verliezen. Stop je met het dieet? Dan kan het zijn dat de kilo’s snel terugkomen. Het is dus belangrijk om dit dieet niet langer te volgen dan een paar dagen. Als je het dieet te lang volgt, kan dit enorme gevolgen hebben.

Daarnaast is het belangrijk om ook na het afronden van het dieet op je voeding te letten. Als je dit niet doet, is de kans groot dat de kilo’s snel weer terugkomen.

Is het appel ei dieet gezond?

Het is algemene kennis dat dit dieet niet heel goed voor je gezondheid is. Het kan zijn dat je veel te weinig voedingstoffen binnenkrijgt. Een aantal dagen krijgen je nauwelijks vetten en vezels binnen.

Het is niet voor niks dat het dieet maar een aantal dagen duurt. Doe je het langer? Dan is dit écht extreem slecht voor de gezondheid. Je mist niet alleen belangrijke vetten, ook krijg je een groot te kort aan vitamine binnen. Toch kan het op korte termijn goede resultaten behalen, dit is vaak de reden om dit dieet te gaan volgen.

Wil je het resultaat behouden? Dit is zeker mogelijk, maar hangt af van wat je na het afronden van het dieet gaat doen. Het is belangrijk om te kijken wat je sport- en voedingspatroon is. Dit geeft je inzicht in of je meer calorieën moet gaan verbranden om op gewicht te blijven.

Hoeveel val je af tijdens het appel ei dieet?

Bij het appel en ei dieet is het de bedoeling dat je 5 tot 10 kilo afvalt. Het dieet duurt gemiddeld 5 dagen. Je kunt dus tot 2 kilo per dag kwijtraken. Je voeding bestaat voornamelijk uit appel en ei. Dit is een dieet waarbij je in korte tijd, zoveel mogelijk gewicht verliest. Het dieet wordt ook wel de crash genoemd.

Je valt snel af, omdat je een enorm te kort hebt aan verschillende voedingstoffen. Je krijgt veel te weinig goede vetten en vitaminen binnen. Dit is één van de redenen waarom het dieet maar 5 dagen duurt. Doe je het langer? Dan kan dit voor veel problemen zorgen.

Eet je bij het appel ei dieet écht alleen maar appel en ei?

Bij het appel ei dieet eet je veel appels en eieren, maar niet alleen maar. Je krijgt ook nog andere voeding binnen. Wel zitten hier weinig vetten of voedingsstoffen in. Het is niet voor niks dat je zo snel afvalt.

Is appel ei dieet dé manier om snel af te vallen?

Nee, het appel ei dieet is niet de ideale manier om af te vallen. De meeste mensen denken dat ze alleen maar vet verliezen, maar dit is niet zo. De kans is groter dat je voornamelijk spiermassa verliest.

Het appel ei dieet is geen aanrader. Er zijn veel mensen die het dieet volgen, wij snap eerlijk gezegd niet waarom. Het is een dieet die voornamelijk gericht is op de korte termijn, en je verliest hier nauwelijks vetmassa door. De belangrijkste reden om dit dieet niet te doen is dat je niet bewust gezonder gaat leven. Dit met als resultaat dat de kilo’s snel terugkomen en alle moeite dus voor niks is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Vorig bericht
Wat te doen bij heupklachten bij hardlopen?
Volgend bericht
Beste tennisracket kopen? Top 7 van 2022!

Andere informatie over Voeding

Recente artikelen

Menu