1. Home
  2. Hardlopen
  3. Waarom moet je hardlopen op een lege maag?
Waarom moet je hardlopen op een lege maag?

Waarom moet je hardlopen op een lege maag?

Wanneer je gaat hardlopen op een lege maag leert jouw lichaam om vetreserves op te nemen. Hierdoor kun je in een korte tijd veel afvallen, ook hou je het hardlopen langer vol. De meeste mensen die hardlopen op een lege maag, doen dit in de ochtend. Het is vaak een korte en intensieve loop.

Het is belangrijk dat de hartslag laag blijft, zodat het lichaam aanspraak gaat maken op vetreserves. Wil je afvallen? Dan is het handig om vroeg in de ochtend een stuk te gaan hardlopen. Het is wel belangrijk om naast het hardlopen een goed dieet te volgen.

Is het goed om op lege maag te hardlopen?

Het kan zeker goed zijn om op een lege maag te gaan hardlopen. Je lichaam leert zo om vetreserves te verbranden. Hierdoor kun je in een korte tijd veel afvallen. Ben je ene professionele sporter? Dan is het slim om af en toe op een lege maag te trainen.

Hardlopen op een lege maag kan goed zijn op het moment dat je aan het trainen bent voor een marathon. Je lichaam leert zo om de suikerservers zo lang mogelijk te bewaren. Dit kan alles beslissend zijn op de lange termijn.

Het kan dus goed zijn om op een lege maag te gaan hardlopen, maar bouw dit wel eerst op. Ga niet gelijk de eerste keer op een lege maag hardlopen. Hierdoor kun je een te kort krijgen aan suikers en glucose. Een gevolg hiervan kan een hongerklop zijn. Je lichaam is dan helemaal op. Je krijgt last van duizeligheid, hartkloppingen en extreme vermoeidheid.

Heb je een hongerklop tijdens het sporten? Dan is het belangrijk om koolhydraten bij te eten. Zorg ervoor dat je niet méér dan 80 gram koolhydraten per uur binnenkrijgt. Dit kan je maag namelijk niet aan, hierdoor kun je buik- en maagklachten krijgen.

Kun je beter hardlopen op een lege maag?

Of hardlopen op een lege maag beter is, dat is nog maar de vraag. Dit ligt vooral aan de ervaring van de hardloper. Sommige ervaren hardlopers kunnen enorm goed met hun energie om gaan, zij hebben ervaring met hardlopen op een lichaam. Voor deze mensen is het een stuk beter, dan voor mensen met weinig ervaring met hardlopen.

Je kunt best hardlopen op een lege maag, maar doe dit wel met verstand. Als je geen ervaren hardloper bent, en je bent nog niet vaak in de sportschool te vinden, is het niet aan te raden. Je kunt wel doen, als je het rustig opbouwt. Dus niet gelijk 5 kilometer lopen op een lege maag, maar beginnen met één kilometer. Door elke keer iets langer te lopen, houd je het steeds langer vol.

Hardlopen op een lege maag: val je daar écht vanaf?

Hardlopen op een lege maag: val je daar écht vanaf?

Ja, van hardlopen op een lege maag val je écht af. Ga je hardlopen op een lege maag? Dan val je hier sneller van af, dan wanneer je gaat hardlopen met een volle mag. Wanneer je gaat hardlopen op een lege maag gaat jouw lichaam vetreserves opnemen.

Wil je afvallen? Dan kun je dus het best direct na het opstaan gaan hardlopen. Wil je toch later op de dag gaan hardlopen? Dan val je minder snel af. Door te gaan hardlopen op een lege maag, leert jouw lichaam om vetreserves te verbranden. Als je één of twee keer per week gaat hardlopen op een lege maag, kun je al resultaat merken.

Wat zijn de nadelen van hardlopen op een lege maag?

Eigenlijk zijn er geen nadelen aan het hardlopen op een lege maag. Wel moet je oppassen dat je hartslag niet te hoog wordt. Als je hartslag te hoog wordt, zorgt dit voor minder vetverbranding.

Uiteraard is schuilt er wel een gevaar bij het hardlopen op een lege maag. Zorg daarom dat je dit langzaam opbouwt en zorg ervoor dat je nog vocht binnenkrijgt.
Als je dit niet doet, is de kans op een hongerklop groter.

Wanneer zie je resultaat?

Als je gaat hardlopen op een lege maag kun je al snel resultaat zien. Je hoeft niet elke dag te hard lopen op een lege maag om resultaat te zien. Doe je dit één keer per week? Dan kun je al resultaat zien. Wel hangt dit natuurlijk van verschillende factoren af. Zo moet je uiteraard ervoor zorgen dat je ook goed op je voeding let.

Ga je een lang stuk hardlopen? Dan val je een stuk sneller af dan wanneer je een kort stuk gaat lopen.
Ook is het belangrijk om te zorgen dat jouw hartslag goed blijft.

Wat doet elke dag hardlopen met jouw lijf?

Wat doet elke dag hardlopen met jouw lijf?

Elke dag hardlopen zorgt voor een verbeterd immuunsystemen. Door hardlopen bouw je conditie op, het versterkt je spieren en botten en je hebt minder kans op hart- en vaatziekten.

Conclusie

Het is zeker mogelijk om hard te lopen op een lege maag. Het is zelfs goed voor je, zeker als je vet wilt verbranden. Als je wil afvallen, kun je in de ochtend gaan hardlopen, maar het allerbelangrijkst is je voedsel. Eet je niet goed? Dan heeft hardlopen op een lege maag weinig zin. Je valt dan alsnog niet af.

Hardlopen op een lege maag is niet alleen goed voor vetverbranding, maar ook voor je conditie. Krijg je last van hartkloppingen, dan kun je het best direct stoppen. Het is niet goed voor je. Ook val je bij een hoge hardslag minder snel af.

Je kunt dus zeker hardlopen op een lege maag, maar bouw dit wel op. Als je geen ervaring hebt met hardlopen, is het niet aan te rijden om gelijk op een lege maag te gaan lopen. Jouw lichaam moet hier eerst aan wennen. Heb je meer ervaring met hardlopen? Dan kun je hier zeker mee beginnen. Bouw het langzaam op, begin bijvoorbeeld met één keer per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Vorig bericht
Wat kun je doen bij kramp?
Volgend bericht
Wat te doen bij heupklachten bij hardlopen?

Andere informatie over Hardlopen

Recente artikelen

Menu