1. Home
  2. Fitness
  3. Buikspieroefeningen voor een strakke buik
Buikspieroefeningen voor een strakke buik

Buikspieroefeningen voor een strakke buik

Nu het het weer steeds beter begint te worden, komt strand- en zwembadhangen weer steeds dichterbij. Een afgetrainde buik is dan natuurlijk een mooie bonus. Buikspieroefeningen helpen om ervoor te zorgen dat je een strakkere buik krijgt.

Er kunnen meerdere redenen zijn dat je een buikje hebt gekregen een kan zijn dat je ouder word. Als je ouder wordt, is het steeds moeilijker om een strakke buik te krijgen. Dit komt door de hormonale veranderingen in je lichaam. Die zorgen ervoor dat overtollige calorieën naar je buik gaan en opgeslagen worden als vet. Wat ook kan is dat je simpelweg teveel calorieën binnenkrijgt en je lichaam dit omzet in vet.

Een strakke buik is dus niet alleen buikspieroefeningen doen, maar ook gezonder eten. Want ook al train je nog zoveel dat laagje vet verdwijnt niet zomaar. Het trainen van je buik is dus geen golden ticket naar een strakke buik, wel draagt het bij aan een strakke buik. Het heeft ook andere voordelen, zoals een betere houding, minder kans op rugpijn, betere balans en je buik gaat minder hangen. Bij fitness geld over het algemeen de 70/30 regel. Dit betekent 30 procent bewegen en 70 procent voeding. Hieronder volgen tips over voeding én buikspiertrainingen die je kunnen helpen om een strakke buik te krijgen.

Voeding

Zoals hierboven gezegd is een strakke buik niet alleen bewegen maar ook voeding. Hierbij dus een aantal tips waar je op moet letten.

Een teveel aan koolhydraten draagt bij aan vetopbouw. Dit komt, doordat je lichaam insuline aanmaakt. Insuline zorgt ervoor dat je lichaam meer voeding opslaat als vet en je dus dikker word. Koolhydraten zijn niet alleen producten zoals brood of koekjes, maar ook suikers.

Een manier om koolhydraten te verminderen kan zijn door vet vlees te vervangen door bijvoorbeeld noten, soja producten en wit vlees zoals kip. Ook volkorenpasta in plaats van “normale” pasta kan bijdragen. Niet alleen zitten daar meer eiwitten in vaak ben je ook langer verzadigd. Tegenwoordig zijn er steeds meer varianten en hoeft het dus niet duur te zijn. Wat ook helpt is te vervangen door fruit en noten. Buiten dat dit ook lekker is krijg je toch minder calorieën binnen.

Suikers worden ook opgeslagen als vet. Deze zijn makkelijk te verlagen door minder vruchtensappen te drinken en frisdranken. Lightproducten kunnen wel, doordat deze weinig calorieën in zich hebben. Wat ook kan is natuurlijk frisdranken en vruchtensappen te vervangen door water of thee.

Ten slotte, doe geen diëten volgen zoals een crash dieet. Dit zorgt voor het jojo-effect wat je te alle tijden eigenlijk wil voorkomen. Dit zorgt er voor dat zodra je stopt met je dieet je lichaam terug vetten gaan opbouwen. Dit valt prima te voorkomen met onze tips over goede voeding.

Goede buikspieroefeningen

Natuurlijk zijn buikspieroefeningen ook erg belangrijk om spieren te trainen. De buik heeft 3 verschillende buikspieren. Namelijk de Rectus Abdominis, de Obliques en de transversus abdomimis. Vooral de laatste wordt vaak niet getraind. De oefeningen die wij nu gaan geven zijn Pilates oefeningen. Je kan Pilates oefeningen ook thuis doen. Deze zou je ongeveer 3 keer per week moeten doen. Het liefste om de dag.

Toe taps

Ga op je rug liggen met je benen omhoog en buik ze op ongeveer 90 graden. Ofwel houdt je dijen omhoog en je kuiten parallel met de grond. Span dan je buikspieren aan en druk je onderrug naar de grond.

Adem in en laat je linkerbeen zakken waarbij je alleen je heup beweegt en je, je tenen naar de grond te laten wijzen. Adem dan uit en breng je been terug naar de startpositie.

Herhaal dit met elk been ongeveer 12 keer.

Leg circles

Ga op je rug liggen met je benen omhoog. Ga vervolgens met je tenen  kleine cirkels tekenen en maak er dan 6. Zorg ervoor dat je, je lichaam stilhoudt door je buikspieren aan te spannen.

Criscross crunch

Ga liggen zoals bij de Toe Taps. Terwijl je inademt draai je, je lichaam naar rechts en beweeg je, je rechterknie en linkerschouder naar elkaar toe. Trek dan je linkerbeen vanuit je heup diagonaal omhoog. Adem dan uit en draai dan je linkerkant en doe dan het tegenovergestelde. Dus rechts naar links bewegen. Dit is 1 herhaling. Doe dan 6 herhalingen.

Back extension with rotation

Lig op je buik met je voorhoofd op je handen met de handpalmen op de grond. Breng je voeten tot heupbreedte uit elkaar en trek je buikspieren in.

Hef je hoofd, schouder en borst van de grond. Draai dan je bovenlichaam naar rechts en dan terug naar het midden. Ga dan weer naar beneden.

Herhaal dit dan naar de linkerkant toe en doe dit dan aan elke kant 6 keer.

Neem de tijd

Spieren en afvallen doe je niet binnen een dag of een week. Neem de tijd en wees consistent met voeding en trainen. Op die manier val je af op een goede manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Vorig bericht
Goede voeding voor goede prestaties
Volgend bericht
Wat is sportief wandelen?

Andere informatie over Fitness

Recente artikelen

Menu